Comer carne contribúe ao quecemento global
Gases como o dióxido de carbono (CO2), o metano (CH4), o óxido nitroso (N2Ou) e o vapor da auga (H2Ou) da atmosfera atrapan a enerxía solar reflectida pola terra e evitan que a calor se escape. Isto coñécese como efecto invernadoiro natural, fenómeno responsable de quentar a superficie da terra e manter unha temperatura media de aproximadamente 15 graos centígrados.
Con todo, nos últimos anos a concentración na atmosfera destes gases de efecto invernadoiro (GEI) aumentou a gran velocidade ocasionando que a temperatura media da Terra elévese, o que está a xerar un cambio a nivel global do clima que pode ter consecuencias devastadoras para a vida.
Un estudo recente do Fondo de Nacións Unidas para a Agricultura e Alimentación (FAO) mostra que a produción actual de carne contribúe entre un 14 e 22 por cento dos 36 billóns de toneladas de GEI (efectos expresados en cantidades de CO2 equivalente) que se produce no mundo cada ano. Estímase que producir unha hamburguesa, xera a mesma cantidade de GEI que manexar un coche de de 1,3 toneladas de peso durante case 16 Quilómetros.
En realidade toda a comida que consumimos, incluíndo froitas e verduras, contribúe ao aumento de GEI na atmosfera. Gran parte destes gases proveñen do transporte e refrixeración de alimentos e inclúen tamén o metano producido por plantas e animais. Transportar e refrigerar vexetais para alimentar a unha familia americana xera case
Investigadores da Universidade de Anglia ao Leste de Inglaterra, descubriron que en xeral as vacas emiten entre 70 e
No hay comentarios:
Publicar un comentario